اشاره قرآن به گلبول های سفید
«إِن کُلُّ نَفْسٍ لَّمَّا عَلَیْهَا حَافِظٌ»(الطارق:4)
«هر کسی در درون خود نیروی پشتیبانی دارد»
« حافظ » : اسم فاعل از مصدر حفظ است. حفظ به معنی: چیزی را از درون یا در درون نگهبانی و نگهداری وپشتیبانی نمودن است، ("حراست"بمعنی: چیزی را از بیرون نگهبانی و پشتیبانی نمودن است). وحافظ: کسی یا چیزی است که چیزی را از درون آن یا در درون آن نگهبانی و نگهداری و پشتیبانی میکند).
نکته آیه:
هرکسی در درون خود نیروی پشتیبانی دارد: بدن هر انسانی یک سیستم حفاظتی دفاعی دارد. برخی از سلولهای آن در جای مخصوصی به انتظار وارد شدن غیر خودیها (باکتریها، ویروسها، میکروبها و مواد خطرناک) هستند و برخی با جـریان خـون در سـراسـر بدن گـشـت میزنند و هـنگام برخورد با دشـمـن با آن درگیر شده و آنرا از پا در میآورند. و به این ترتیب سلامتی بدن را در برابر بیماریها حفظ میکنند و بدن زنده می ماند و با زنده ماندن بدن نفس زنده می ماند.
در مغز استخوان هـر دقـیقه مـیـلـیـونها سلول درست میشوند تا به بخشهای دیگر بدن صادر شوند. این سلولها بین یک صدم تا سه صدم میلیمتر قـطر دارند.
دسته بندی : علمی آموزشی
کاشف ویتامین
کودکی پرماجرا
فردریک گولاندهاپکینز در ۲۰ ژوئن ۱۸۶۱ در ایستپورن انگلیس در خانوادهای متوسط دیده به جهان گشود، پدرش برادرزاده «جرارد مانلی هاپکینز» یکی از شعرای معروف انگلیس بود. فردریک هیچ وقت طعم محبت پدر را نچشید زیرا وقتی که نوزاد بود، پدرش را از دست داد.
...
...
دسته بندی : علمی آموزشی
آموزش ساخت تلسکوپ
آموزش ساخت تلسكوپ (دوربین نجومی)
مي خواهم آموزش ساخت تلسكوپي را به شما بگم كه خودم باهاش 3 تا از قمر هاي مشتري و كهكشان آندرومدا رو ديدم(قمر ها رو مثل یه ستاره کم نور و کهکشان رو مثل یه ابر سفید خیلی کوچیک).به اين خاطر هم آموزش مي دهم كه خودم جونم به لبم رسيد و يك مطلب درست داخل اينترنت پيدا نكردم كه كامل و عملي آموزش داده باشد.
دسته بندی : علمی آموزشی
کسوف و خسوف
بررسي علمي ماه گرفتگي و خورشيد گرفتگي
گرفتهاي ماه و خورشيد از بدو تمدن بشري هميشه زيبا و جذاب به شمار نيامده است و چون اين پديده با اوضاع طبيعي اين دو جرم مهم آسمان زمين منافات داشته، لذا آن را شوم ميپنداشتند. ولي اكنون اين پديده فرصت زيبايي است تا انسانها را با اين طبيعت فرموش شده آشتي دهد.
نوشتن پيشگزارش كار مرسومي است كه در جامعة نجوم آماتوري براي رد و بدل كردن يكسري اطلاعات پيشرصدي ارزشمند انجام ميشود. در گرفتهاي ماه و خورشيد نيز وضعيت به همين منوال است و اگر دقت كنيد بولتنهاي مفصلي در دنيا براي آن تهيه ميشود.
كسوف و خسوف چگونه رخ ميدهد؟
همانطور كه ميدانيد ............
دسته بندی : علمی آموزشی
گرما چیست؟
گرما چیست؟
گرما:
صورتي از انرژي است كه در اثر اختلاف دما از جسم گرم به جسم سرد منتفل مي شود.
واحدا اندازه گيري گرما ژول (J) است ولي از واحدهاي ديگر چون كالري (Cal) و كيلوكالري(Kcal) نيز استفاده مي شود.
تعريف كالري:
مقداري گرمايي است كه به يك گرم از جسم داده مي شود تا دماي آن 10C افزايش يابد.
نكته: هر كيلو كالري برابر 1000 كالري است. 1kcal=1000cal
نكته: هر كالري معادل 18/4 ژول مي باشد.
انرژي دروني:
بقیه در ادامه مطلب
دسته بندی : علمی آموزشی
تولید و انتشار موج
در صورت عدم مشاهده تصاویر روی آنها راست کلیک کرده و بازآوری را بزنید.
دسته بندی : علمی آموزشی
موج چیست و چگونه به وجود می آید
با شنيدن كلمه موج معاني مختلفي ممكن است به ذهن خطور كند. مثلاً در استاديوم فوتبال گاهي تماشاچيان به عنوان تشويق گروهي "موج مكزيكي ميدهند" ! و با نظم خاصي در سر جاي خود به بالا و پايين حركت مي كنند.

بقیه در ادامه مطلب
دسته بندی : علمی آموزشی
انیمیشن آموزشی دوم راهنمایی
برای دانلود انیمیشن های مربوط به فصل دوم علوم تجربی سال دوم راهنمایی به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.
دسته بندی : علمی آموزشی
سراب چیست؟
علت پیدایش سراب این است که در روزهای گرم، پرتوهای خورشید که به سطح زمین می رسند، آن را گرم می کنند. لایههای هوایی که نزدیک سطح زمین قرار دارند، نسبت به لایههای بالایی، گرمتر و در نتیجه رقیقتر می شوند. حال پرتوهای خورشید برای رسیدن به سطح زمین باید از محیط غلیظ وارد محیط رقیق شوند، لذا .........
دسته بندی : علمی آموزشی
نمونه سوالات المپیاد سال دوم راهنمایی
سوالاتی که در ادامه مطلب گذاشته شده مخصوص اعضای وبلاگ می باشد. بنابراین برای بهره مندی از نمونه سوالاتی که در این وبلاگ گذاشته می شود باید قبلا ثبت نام کرده باشید. با تشکر
دسته بندی : علمی آموزشی
نظریه های مختلف در مورد سوختن
نظریه ای که به منظور توجیه فرایندهای شیمیایی مانند سوختن ، اکسید شدن ، احیا شدن ( کاهش یافتن ) و …. در اوایل سده نوزدهم ، توسط اشتال ارائه شد و طرفداران محکمی چون کاوندیش ، پریستلی و شئل پیدا کرد و حدود صد سال ، اساس توجیه رویدادهای شیمیایی بود . این نظریه که از نظر بشر در باره وجود خاک آتشگیر منشا گرفت ، به طور خلاصه چنین بیان می شود :
دسته بندی : علمی آموزشی
درون زمین
درون زمين كره زمين از لايه هاي بسيار مختلفي تشكيل شده است. لايه هاي پائين از مواد سنگين تري تشكيل شده اند. بنابراين داغ تر و چگال تر هستند وتحت فشار بيشتري نسبت به لايه هاي خارجي قرار دارند. ادامه مطلب را بخوانید....
دسته بندی : علمی آموزشی
آشنایی با رادار
آشنایی با رادار
با پیش بینی وجود امواج الکترومغناطیس توسط ماکسول و تلاش دانشمندان دیگر همچون هرتز و مارکونی جهت تحقق عملی آن پیش بینی ها، مخابرات جدید پا به عرصه وجود نهاد و به مرور ضمن پیشرفت فنی و بهره برداری های معقول از اثرات اعجاب انگیز امواج الکترومغناطیسی ، متاسفانه از این امواج در جهت استعمار و تقویت کاربردهای سلاح های کشتار جمعی استفاده گردید و اولین بهره برداری نادرست از آن در جنگ جهانی دوم با ساخت و بکارگیری رادار نظامی صورت گرفت.
هر چند رادار به تنهایی ابزار سودمندی است لیکن به کاربردهای نظامی آن بیش از سایر موارد توجه می شود.
اگر چه رادار منفجر نمی شود و کشنده نیست ولی می تواند برد و دقت شلیک سلاح های قوی را تا چند برابر افزایش دهد. لذا از ابتدای بکارگیری رادار، به منطور کاهش تهدیدات راداری و در خفا نگهداشتن اهداف حیاتی از دید آن اقدامات زیادی صورت گرفته و از سیستم ها و مواد جاذب الکترومغناطیس در این رابطه بهره برداری شده است.
ناگفته نماند کاربردهای غیر نظامی رادار همچون کنترل ترافیک فرودگاه ها و جاده ها ، ناوبری هوایی و دریایی، شناسایی کرات و اجرام آسمانی ، نقشه برداری ، شناسایل معادن زیرزمینی و کاربردهای زمین شناسی و پزشکی در جهت رفاه زندگی بشر بسیار موثر بوده است.(بقیه در ادامه مطلب . . .)
دسته بندی : علمی آموزشی
آب سرد زودتر یخ می زند یا آب داغ؟؟؟
مسلما انتطار داریم آب سرد زودتر از آب داغ دچار انجماد شود ولی تجربه وتحقیق نشان داده عکس این واقیت صحیح است و آب داغ زودتراز آب سرد منجمد میشود.
قابل توجیه به نظر نمی رسد که آب 70درجه سانتی گراد سریع تر از آب 20درجه دچار انجماد شود به طور مثال اگر آب 20 درجه به 30 دقیقه وقت نیاز داشته باشدتا به دمای انجماد برسد ، آب 70 درجه مدت زمان بیشتری نیاز دارد چون در ابتدا باید زمانی را صرف کند تا از 70 درجه به 20درجه برسد و سپس همان 30 دقیقه را پشت سر بگذارد تا منجمد شود ولی واقعیت این است که وقتی آب از 70 درجه به20 درجه میرسد دچار تغییراتی می شود که پیامد این تغییرات می تواند منجر به این شود که زمان انجماد آن کوتاهتر شود. اين پديده، اثر امپمبا Mpemba effect نام دارد.
برای مشاهده توضیحات بیشتر به ادامه مطلب بروید
دسته بندی : علمی آموزشی
دوربینی
در علم پزشكي دوربيني، هيپروپي ناميده ميشود كه نسبت به نزديک بيني شيوع كمتري دارد. دوربيني معمولا در حدود 1+ تا 4+ ديوپتر بوده و بندرت به 8 ديوپتر و بالاتر ميرسد. دوربيني وقتي ايجاد ميشود كه يا چشم نسبت به انحناي قرنيه طول كمتري داشته و يا قرنيه نسبت به طول چشم انحناي كمتري دارد, در نتيجه نور وارده به چشم در پشت شبكيه متمركز ميشود.
بقیه در ادامه مطلب
دسته بندی : علمی آموزشی
نور، رنگ، بینایی
نور صورتي از انرژي تابشي است كه با سرعت 300000 كيلومتر بر ثانيه درفضا سير مي كند.
فرايند نور:
1- موجب ديدن اجسام مي شود.
2- موجب عمل غذاسازي گياهان مي شود.
3- باعث كاركردن كليه وسايل نوري مي شود.
4- موجب تغيير رنگ لباس و پارچه مي شود.
براي آنكه جسمي ديده شود، بايد از آن جسم نور به چشم برسد، بنابر اين جسم يا بايد از خودش نور تابش كند و يا نورهايي را كه برآن تابيده شده است، به طرف چشم بيننده بازتاب دهد.
به همين دليل اجسام به دو دسته تقسيم مي شوند.
1- اجسام منير يا چشمه ي نور: اجسامي كه از خود نور توليد مي كنند. مانند خورشيد، لامپ روشن، شمع روشن، چوب در حال سوختن
2- اجسام غير منير: اين اجسام از خود نوري تابش نمي كنند، بلكه نوري را كه از چشمه هاي نور به آن ها تابيده است به طرف چشم، باز مي گردانند، در نتيجه ما مي توانيم آن ها را ببينيم.
انواع چشمه ي نور:
بقیه در ادامه مطلب
دسته بندی : علمی آموزشی
انیمیشن آموزشی
برخی از تغییرات شیمیایی با تغییر رنگ همراه هستند.....
در ادامه مطلب یک انیمیشن آموزشی جهت درک بهتر این مطلب گذاشته شده است.
براي ذخيره فايل هاي انيميشن بر روي سيستم خود دوروش متداول وجوددارد:
۱- روي لينك دانلودفايل فلش كليك كنيد.درصورتي كه فايل فلش دريك صفحه جديد بازشد،آدرس آن رادر يك برنامه دانلود منيجركپي كنيد تادانلودشود.
۲- ابتدا يكي از نرم افزارهاي Flash Capture يا Flash Saver ويا Save Flash رانصب كنيد.سپس روي لينك دانلودفلش هر انيميشن كليك كرده تادرصفحه جديد انيميشن رامشاهده نماييد.سپس باراست كليك روي انيميشن آن راذخيره نماييد.
دسته بندی : علمی آموزشی
ماده و تغییرات آن (دوم راهنمایی)
مروری بر بخش اول
مواد در حال تغيير
مواد پيرامون ما پيوسته در حال تغييرند . انجماد آب ، زنگ زدن آهن شكستن شيشه، ذوب يخ ، تغيير رنگ پارچه ها ، ترش شدن شير، هضم غذا و ... از جمله تغييرات مواد هستند.
.
.
دسته بندی : علمی آموزشی